Pistaasipunajuuret jogurtissa

maanantai 5. maaliskuuta 2012


Punajuuri on ollut suurta herkkuani jo monta vuotta eikä tietä ole kuljettu loppuun vieläkään. Ja puhun nyt nimenomaan tuoreista punajuurista, en etikkapunajuurista, vaikka minulle maistuu kyllä nekin. Tämä ohje on hyvää sellaisenaankin, mutta yhtä lailla sen kanssa voi tarjota esim. paistettua kanaa tai kalaa.

Pistaasipunajuuret jogurtissa neljälle-kuudelle henkilölle

650 g tuoreita punajuuria
loraus oliiviöljyä
1 sitruunanmehu
2 valkosipulinkynttä ohueksi leikattuna
lehtipersiljaa hienonnettuna
suolaa, mustapippuria
2-3 dl paksua, maustamatonta jogurttia
pistaasipähkinöitä hienonnettuna
  • jos käytät kesällä ruokaan suoraan kasvimaalta nostettuja punajuuria, leikkaa naatit pois, mutta jätä parin sentin pätkä vielä punajuureen kiinni, jottei punajuurten mehu "vuoda" ulos
  • pese punajuuret hyvin ja kääri ne yksitellen folioon
  • paista punajuuria 180 asteessa noin tunnin ajan tai kunnes ne tuntuvat veitsellä pistettäessä pehmeiltä
  • anna punajuurien jäähtyä ja kuori ne
  • sekoita tällä välin oliiviöljy, sitruunanmehu ja valkosipulinkynnet kulhossa
  • lisää lohkotut punajuuret sekä persilja sitruunaöljyn joukkoon 
  • maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria
  • sekoita vielä jogurtti joukkoon ja ripottele pistaasipähkinät päälle

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.