Kokonainen sitruunakana

keskiviikko 30. marraskuuta 2011


Joskus yksinkertaiset raaka-aineet tuottavat parhaan tuloksen.

1 kokonainen luomukana
1-2 sitruunaa viipaloituna
1-2 sitruunan mehu
2-5 kokonaista valkosipulinkynttä
suolaa, mustapippuria
tuoretta timjamia ja rosmariinia
loraus valkoviiniä
oliiviöljyä
2-4 porkkanaa muutamaan osaan paloiteltuna
2 sipulia kuorittuna ja lohkottuna

  • mausta kana sisältä suolalla, pippurilla ja yrteillä
  • työnnä joitakin sitruunanviipaleita ja valkosipulinkynsiä kanan sisään
  • sido kana tiiviiksi paketiksi (ohje löytyy täältä)
  • nosta kana uunivuokaan
  • laita uuni lämpiämään 200 asteeseen
  • mausta myös kanan pinta suolalla, pippurilla ja yrteillä
  • pirskottele päälle oliiviöljyä ja asettele sitruunanviipaleita kanan päälle
  • asettele kanan vierelle vuokaan sipulilohkoja, porkkanoita ja valkosipulinkynsiä
  • purista sitruunamehua kanan päälle ja kaada isohko loraus viiniä vuokaan
  • paista kanaa, kunnes sen sisälämpö on 75 astetta (1-1,5 h). Jos ruoalla ei ole kiire, voit alentaa uunin lämpöä ja antaa kanan kypsyä pidempäänkin. 
  • lusikoi välillä kanan pintaan sitruuna-valkoviinilientä
  • tarjoile kana sellaisenaan juuresten ja salaatin kera, lusikoi lientä kanan päälle

Vinkki!  Joissakin ohjeissa kanan pintaan on levitetty pehmeää voita ja vasta sen jälkeen kana on maustettu kauttaaltaan. Voinokareita voi halutessaan laittaa myös kanan sisään ja uunivuoan liemeen. 

1 kommentti

  1. Ihanan kuuloinen ohje. Yksinkertainen on monesti toimiva vaihtoehto :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.