Syyssato purkissa - suppilovahvero-, punajuuri- ja kesäkurpitsahillo

keskiviikko 12. lokakuuta 2011



Tavallisten marja- ja omenahillojen lisäksi olen tehnyt tänä syksynä ensimmäistä kertaa hilloa myös kesäkurpitsasta, punajuuresta ja suppilovahverosta. Näitä syksyn makuja aion nauttia myöhemminkin talvella ja sienihillo päätynee varmasti joulupöytäänkin. Hillojen ohjeet eivät ole mitään maailman salaisuuksia, sillä olen törmännyt näihin tylsästi valmistajien omilta sivuila. Kesäkurpitsahillon tein eri ohjeella, mutta tämäkin ohje toiminee yhtä hyvin. 


Punajuurihillo (Glorian Ruoka & Viini-lehti 6/2011)


5 dl tuoretta punajuurta kuorittuna ja kuutioituna
5 dl valmista punajuurimehua (itse löysin Stockmannilta Biotta-mehua)
1 rkl aniksen tai kirvelin siemeniä
2 dl hillosokeria

  • laita punajuuret, mehu ja siemenet kattilaan
  • keitä, kunnes punajuuri on lähes kypsää (15-30 minuuttia kuutioiden koosta riippuen)
  • lisää hillosokeri ja jatka keittämistä, kunnes seos muistuttaa hilloa (10 minuuttia)
  • kaada kuuma hillo kuumennettuihin säilykepurkkeihin ja sulje kannet heti
  • hillo maistuu esim. vuohenjuuston kera



Suppilovahverohillo  (Dansukkerin sivuilta)



2 l tuoreita suppilovahveroita
1–2 sipulia viipaloituna
2 dl vettä
1 1/2 dl balsamiviinietikkaa (vaaleaa tai tummaa)
5 neilikkaa
5 maustepippuria
1 tl suolaa
1 laakerinlehti
1 1/2 dl hillosokeria

  • mittaa kattilaan vesi, etikka sekä mausteet ja kiehauta
  • lisää peratut sienet ja sipulirenkaat mukaan
  • keitä noin 20 minuuttia
  • lisää hillosokeri ja keitä vielä 10 minuuttia
  • lusikoi hillo puhtaisiin kuumennettuihin purkkeihin, sulje ja säilytä viileässä
  • tarjoile hillo esim. hirvipaistin, lammaspateen tai riistapullien kera

Kesäkurpitsahillo (Ruokatiedon sivuilta)

2 l kuorittua kesäkurpitsaa paloiteltuna
0,5 dl vettä
2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
0,5 kg sokeria
0,5 tl kardemummaa hienonnettuna
noin 2 tl sitruunahappoa
  • lisää kattilaan kesäkurpitsapalat, vesi, sitruunan raastettu kuori ja -mehu
  • keitä, kunnes kurpitsanpalat pehmenevät
  • soseuta kesäkurpitsaseos sauvasekoittimella
  • lisää soseeseen sokeri ja kardemumma
  • keitä vielä 45 minuuttia
  • lisää kesäkurpitsahilloon sitruunahappo ja purkita
  • tarjoile lettujen kanssa, leivän päällä tai juustojen kera

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.