Porsaankyljykset, viinirypälekastike ja palsternakkasose

keskiviikko 26. lokakuuta 2011



Braciole di maiale all´uva (Risotto ja panna cotta - kirjasta):

4 porsaankyljystä
2 rkl oliiviöljyä

Viinirypälekastike:
250 g kivettömiä viinirypäleitä (ohjeessa mainittiin tummat, mutta hyvin pärjättiin vihreilläkin)
2 dl demi-glacea
2 dl punaviiniä
4 cl grappaa
suolaa, mustapippuria
rosmariininoksia koristeeksi

  • kuumenna demi-glace ja kaada punaviini ja grappa sekaan
  • keitä kunnes kastike saostuu
  • mausta ja lisää viinirypäleet halkaistuina
  • paista kyljykset öljyssä kauniin ruskeiksi (varo kuitenkin paistamasta niitä liikaa, etteivät kyljykset sitkisty)
  • tarjoile esim. palsternakkasoseeen tai risoton kera
Palsternakkasose

400 g palsternakkaa kuorittuna ja paloiteltuna
200 g perunaa kuorittuna ja paloiteltuna (voi jättää pois ja tehdä soseen pelkästään palsternakasta)
2-3 dl kermaa tai maitoa
1-2 rkl voita
suolaa, pippuria
  • keitä palsternakat ja perunat pehmeiksi suolavedessä
  • valuta vesi pois ja soseuta kasvikset
  • vatkaa kerma ja voi joukkoon
  • mausta suolalla ja pippurilla

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.