Simppeli kurpitsakeitto

torstai 29. syyskuuta 2011


Arki-illan pelastus tai viikonlopun mahtava menun aloitus - pinjansiemenillä maustettu kurpitsakeitto

1 rkl oliiviöljyä paistamiseen
2 sipulia hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 kg kuorittua ja paloiteltua kurpitsaa
2 dl valkoviiniä
5-7 dl kanalientä
suolaa, mustapippuria
ripaus kanelia
ripaus muskottipähkinää raastettuna
paahdettuja pinjan- tai kurpitsansiemeniä
tuoretta persiljaa hienonnettuna
1-2 rkl neitsytoliiviöljyä

  • kuullota sipuleita hetken aikaa öljyssä kattilassa
  • lisää kurpitsa, viini ja kanaliemi joukkoon
  • keitä hiljalleen 20-30 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeää
  • soseuta keitto ja mausta
  • annostele keitto lautasille ja ripottele päälle pinjansiemenet ja persilja
  • pirskota päälle vielä oliiviöljyä ja tarjoile hyvän valkoviinin kera

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.