Kesäkurpitsagratiini

perjantai 30. syyskuuta 2011


Ranskalaisen kuukauden hengessä vielä mennään tämä päivä. Tai no ehkä viikonloppukin. Teen harvoin samaa ruokaa heti uudestaan, mutta kun maistoin ensimmäisen kerran tätä gratiinia, tiesin tekeväni tätä piakkoin uudestaan. Kiitos tiedossa olevien kyläilijöiden. Ja oikeassahan minä olin, kesäkurpitsavuoka maistui niin lapsille kuin aikuisillekin. Gratiini on sellaisenaan hyvä kasvisruoka, mutta yhtä lailla sopii niin kalan kuin lihankin oheen.

Ranskalainen kesäkurpitsagratiini


oliiviöljyä paistamiseen
1-2 sipulia suikaloituna
pari kesäkurpitsaa viipaloituna
2-3 dl basmatiriisiä
5-7 dl kana- tai kasvislientä
3 rkl creme fraichea
1-2 dl raastettua emmentalia
suolaa, mustapippuria
  • paista sipuleita pannulla öljyssä viitisen minuuttia
  • lisää kesäkurpitsat joukkoon ja anna niiden paistua hetken aikaa
  • lisää riisit ja sekoita
  • kaada seuraavaksi kanaliemi joukkoon ja anna paistoksen poreilla hetken aikaa levyllä
  • lisää creme fraiche, juustoraaste (jätä hieman gratiinin päällekin) ja mausteet
  • maista ja lisää tarvittaessa - huomaa, että riisi imee nestettä ja mausteita itseensä
  • ripottele loput juustot päälle
  • kaada seos uunivuokaan ja paista 180 asteessa 40 minuuttia tai kunnes kesäkurpitsagratiini on kauniin ruskeaa
Gratiinia paistetun kuhan kanssa


3 kommenttia

  1. Aattelin viikonloppuna testata tätä nyt sitten kotona, kun tää oli niin hyvää.. :) -mallu-

    VastaaPoista
  2. Jees, hyvä kannattaa aina laittaa jakoon. Toivottavasti maistuu itse tehtynäkin!

    VastaaPoista
  3. Hyvää tuli ja tarjosin kans vieraille...vinkkasin kaverin hakemaan reseptin täältä sivuiltasi.. :)

    VastaaPoista

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.