Sahrami-kukkakaalikeitto

lauantai 20. elokuuta 2011

Reilu viikko sitten loman viimeisenä päivänä tarjoilimme tätä herkullista keittoa mökkivieraillemme. Miehen vanhemmat ja heidän vanhempansa kävivät tutustumassa pieneen plantaasiimme ja nauttimassa siinä sivussa lounaan. Alkuun tarjoilimme kukkakaalikeittoa ja pääruoaksi inkivääri-hunajalla glaseerattua porsasta ja kantarelli-ohrattoa.  Niin vain maistui tämäkin kukkakaalikeitto, vaikka puoliso ei kukkakaalin suurin fani olekaan. Viime vuonna testasimme vaniljanmakuista kukkakaalikeittoa ja nyt kesällä olemme herkutelleet myös friteeratulla ja gratinoidulla kukkakaalilla.


1 isohko kukkakaali
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
0,5 l kasvislientä
0,5 l maitoa
ripaus sahramia
tuoretta persiljaa
suolaa, mustapippuria
  • irrottele kukkakaali pienemmiksi nupuiksi
  • freesaa sipuleita hetken aikaa oliiviöljyssä kattilassa
  • lisää kukkakaali joukkoon
  • kaada maito ja kasvisliemi kattilaan
  • lisää sahrami
  • hauduta kukkakaali kypsäksi miedolla lämmöllä
  • ota muutamia kukintoja sivuun tarjoilua varten
  • siivilöi loput kukkakaalit liemestä ja soseuta sileäksi
  • lisää maito-kasvislientä, kunnes saat haluamasi koostumuksen keittoon
  • paista sivuun otettuja kukkakaaleja voissa paistinpannulla, kunnes ne saavat pintaansa kauniin ruskean värin
  • asettele paistettu kukkakaali syvälle lautaselle, ripottele persiljaa päälle
  • kaada keittoa päälle ja tarjoile hyvän valkoviinin kera

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.