Chimichurri

maanantai 27. kesäkuuta 2011



Aurinko hellii jälleen ja iltaisin tekee mieli syödä ruokaa suoraan grillistä. Tämä kastike on sopivasti tulista ja sopii niin T-luupihveille, kalalle, kanalle kuin kasviksillekin. Jos populaa on pöydässä enemmän, kannattaa tehdä saman tien kaksinkertainen satsi.

Chimichurri-kastike

2 kourallista tuoretta persiljaa
4 kevätsipulia silputtuna
8 valkosipulinkynttä pilkottuna
1 tl kuivattua oreganoa
½ tl chilihiutaleita murskattuna
4 rkl punaviinietikkaa
8 rkl öljyä
suolaa, mustapippuria
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja jätä kastike huoneenlämpöön, jotta maut sekoittuvat toisiinsa. Voit tehdä kastikkeen parikin päivää aiemmin valmiiksi, mutta lisää etikka siinä tapauksessa joukkoon vasta pari tuntia ennen tarjoilemista.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.