Sitruunabiscotit

tiistai 12. huhtikuuta 2011

Sain töistä tullessani idean tehdä biscotteja viikonlopun sukulaiskahvitteluja silmällä pitäen. Kaapista ei löytynyt pistaasipähkinöitä, joten päädyin tekemään tällä kertaa sitruunabiscotteja. Pistaasibiscotit jää toiseen kertaan. Hyviähän tämäniltaisistakin versioista tuli enkä tiedä onko niitä enää viikonloppuna jäljellä! Mutta ei sen väliä, keksit ovat erittäin helppo- ja nopeatekoisia. Suosittelen. Voit tehdä biscotit ilman manteleita, pähkinöitä tai niiden kanssa, maustaa sitruunamehun sijaan appelsiinimehulla tai manteliliköörillä. Ihan miten vaan.

Sitruunabiscotit

50 g huoneenlämpöistä voita
1 ½ dl sokeria
reilu 3 dl vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl murskattuja manteleita tai mantelilastuja
2 tl raastettua sitruunan kuorta
1 kananmuna
1-2 rkl sitruunanmehua

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja mantelilastut keskenään. Lisää jauhoseos ja sitruunankuoret voivaahtoon. Lisää vielä muna ja mehu. Muotoile taikinasta kiinteä massa.
Jaa taikina kahtia ja muotoile niistä leivinpaperin päälle pellille kaksi tankoa. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia.

Anna tankojen hieman jäähtyä ja leikkaa ne vinoviipaleiksi. Laita palat leikkauspinnat ylöspäin uuniin vielä noin 10 minuutiksi tai kunnes palat ovat rapeita. Anna viipaleiden jäähtyä.

Biscotit säilyvät useita viikkoja ilmatiiviissä purkissa. Syö ne sellaisinaan tai italialaisittain Vin Santon kera.

2 kommenttia

  1. Oli oikein hyviä vaikka ei-jauhopeukalo unohti leivinjauheen kokonaan :-D

    VastaaPoista
  2. Loistavaa! Ohje on tosiaan niin simppeli, ettei pieni unohdus haittaa yhtään. Ensi kerralla vaan sitten kokeilemaan uusia makuyhdistelmiä.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.