Sisialainen kasvishöystö

tiistai 1. helmikuuta 2011


Tarjolla maittavaa kasvisruokaa.
Caponatassa eli sisialaisessa kasvishöystössä pääraaka-aineena on munakoiso ja tomaatti, mutta siihen voi laittaa melkeinpä mitä kasviksia vain. Ohjeessa mainittujen kasvisten lisäksi eiliseen pataan pääsi kesäkurpitsaa, herneitä ja manteleita. Puuttuvia aineita voi siis surutta korvata muilla aineksilla, kunhan ruokaan vain löytyy kaapista tomaatteja, sokeria ja etikkaa. Caponatan maun salaisuus piilee makean ja happaman sopivassa suhteessa. Ja kesällä tämä ruoka maistuu vielä paremmalle käyttämällä kotimaista satoa.

2 munakoisoa kuutioiksi leikattuina
2 paprikaa kuutioiksi leikattuina
2 sipulia paloiteltuna
3 sellerinvartta viipaleiksi leikattuina
1 dl oliiviöljyä
3 kypsää tomaattia paloiteltuna
1 dl kivettömiä oliiveja
1 dl rusinoita
3 rkl kapriksia
2 rkl sokeria
2-3 rkl punaviinietikkaa
suolaa maun mukaan
1 pss paahdettuja pinjansiemeniä tai kourallinen pähkinöitä

Kuumenna öljy pannulla ja paista munakoisoja, kunnes ne saavat väriä ja pehmenevät. Voit halutessasi valuttaa munakoisoista ylimääräisen öljyn pois talouspaperin päällä.
Lisää öljyä pannuun ja paista paprikat, sipulit ja sellerit.

Lisää tomaatit, oliivit, rusinat, kaprikset, sokeri ja etikka kattilaan. Kuumenna ja anna hautua miedolla lämmöllä. Lisää paistetut kasvikset ja anna hautua vielä noin 20 minuuttia. Kasvikset saavat jäädä hieman napakoiksi, joten kannattaa varoa hauduttamasta niitä muusiksi. Jos seoksesta tulee liian kuivaa, lisää hieman vettä.

Caponata tarjoillaan usein vasta seuraavana päivänä alkuruoaksi tai lisäkkeenä, mutta höystö maistuu sellaisenaan tai leivän kanssa saman tien. Ripottele pinnalle vielä pinjansiemenet tai pähkinät.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.