Omenalehikäinen

lauantai 16. lokakuuta 2010


Voitaikinasta innostuneena testasin Chez Jounin ohjeen omenalehikäistä. Helppoa kuin heinänteko ja juuri sopivan makeaa. Tai oikeastaan ei yhtään makeaa. Ulkonäöltään leivoksesta ei tullut lähimainkaan ohjeen kuvan mukainen vaan aidosti kotikutoinen. Tekijänsä näköinen.

Omenalehikäinen

voitaikinaa tarpeen mukaan (täyte/maustevoi riittää kuuteen isoon lehikäiseen)
2-6 omenaa
kanelia
sokeria
pähkinää tai mantelia rouhittuna

Kauli taikina ohueksi ja tee siitä pyöreitä kiekkoja. Taikinan voi jättää myös valmiiden levyjen muotoon.
Kuori omenat ja viipaloi ne ohueksi. 

Mantelivoi

50 g sulaa voita
50 g tai noin 1 dl sokeria
50 g mantelijauhoa (kaapista ei sellaista löytynyt, joten karkeampaa mantelirouhetta)
1 kananmuna

Tee mantelivoi ja levitä voitaikinakiekkojen päälle. Asettele omenat päälle, ripottele kanelia ja sokeria päälle. Paista 220 asteessa 10-15 minuuttia. Unohdin edellispäivän ruualta jääneen tähteeksi paahdettuja manteleita, joten heitin ne vielä paistamiseen jälkeen lehikäisten päälle.
Tarjoile sellaisenaan tai laita oheen jäätelöä tai vaniljakastiketta.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.