Kesäkurpitsaa lihan seuraksi

torstai 22. heinäkuuta 2010

Tämä kesäkurpitsaruoka sopii sellaisenaan lounaaksi tai yhdessä grillatun lihan tai kalan kanssa.

Kesäkurpitsa vuohenjuuston, chilin ja pinjansiementen kanssa neljälle hengelle
(Courgettes au chèvre, piment et pignons)

2-4 kesäkurpitsaa lohkoiksi leikattuna
1 rkl oliiviöljyä
1-2 tuoretta chiliä siemenet poistettuna ja pieneksi kuutioituna
1 valkosipulinkynsi pieneksi leikattuna
½-1 dl paahdettuja pinjan-/auringonkukan-/kurpitsansiemeniä
125 g vuohenjuustoa
tuoretta persiljaa silputtuna

Kuumenna öljy isossa pannussa ja paista kesäkurpitsalohkoja 3-4 minuuttia kuumalla pannulla. Kesäkurpitsojen tulee olla pinnalta ruskeita, mutta sisältä vielä rapeita. (Omat kesäkurpitsat jäivät ilman väriä, mutta hyviä olivat siitä huolimatta)

Lisää chili, valkosipuli ja pinjansiemenet. Paista muutama minuutti ja nosta pannu pois liedeltä. Ripottele paahdetut pinjansiemenet pinnalle, murustele vuohenjuusto päälle ja lisää persilja. Valuta päälle tilkka oliiviöljyä. Seosta voi halutessa maustaa vielä suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.