Mustikkamuffinssit

perjantai 4. kesäkuuta 2010


Menin heti töiden jälkeen Finlaysonille Tampere Fashion Stock Salesiin tavoitteena löytää jokin kiva mekko, mutta toisin taas kävi. Olen liian pieni mekkoihin ja kengät olivat vastaavasti niin pienet, ettei minun ankanräpyläni eivät niihin mahtuneet nätisti. Jos joku siis haikailee Julia Lundstedin Finsk-kenkiä, niitä olisi tarjolla pilkkahintaan vielä huomenna.

Koska päivän ruoasta ei ollut mitään havaintoa, suuntasimme miehen kanssa kirjakauppaan fiilistelemään. Kohdalle osui muffinssikirja ja pakkohan se oli ostaa. Nyt on sitten pari pellillistä lämpimiä mustikkamuffinsseja odottamassa jäähtymistä. Muffinssit ovat parhaat tekemäni mustikkaversiot ja sen täytyy johtua siitä, että taikinaan tuli tuorejuustoa. Kunhan mies nyt saisi ensin paellan valmiiksi, niin voisi täyttää vatsan takimmaisen sopukankin makealla.

Mustikkamuffinssit

8 ½ dl vehnäjauhoja (itse laitoin 6 dl vehnäjauhoja ja 2 ½ dl spelttijauhoja)
4 tl leivinjauhetta
½  tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
3 dl sokeria
150 g huoneenlämpöistä voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 ½ dl maitoa
2 munaa
1 keltuainen
2 tl raastettua sitruunankuorta
3 dl pakastettuja mustikoita
(kanelia, kardemummaa)

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola kulhoon.

Vatkaa toisessa kulhossa voi, tuorejuusto ja sokeri. Lisää maito, munat ja sitruunankuori.

Kääntele jauhoseos voiseoksen joukkoon varovasti. Lisää vielä mustikat. Säästä vähän marjoja koristeluun.

Täytä muffinssivuoat taikinalla, ripottele pari mustikkaa päälle ja paista uunin keskiosasssa puolisen tuntia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.